2017. jan 19.

Mai politika Magyarországon – Civil , politikai vélemény elleni küzdelem hatalmi politikai öngól!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Mai politika Magyarországon – Civil , politikai vélemény elleni küzdelem hatalmi politikai öngól!

Magyarország a hatalmi politizálás során a világ politikai térképén jelentősen áthelyezi magát az elmúlt 7 évben.

 

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy a civil, vagy magánemberi politikai vélemények vita megnyitása, a szabadságra termett magyar emberek világában egyszerűen hatalmi politikai öngól.

 

Az emberek pontosan felismerik, hogy a kormányzati és hatalmi civil politikai kritika értük szól, a hatalmi politika meg sok esetben a pártok érdekeiről, vagy gazdasági érdekekről.       Erről beszél a vidéki kiskocsma közönsége, vagy a belvárosi kávéház törzsvendégei.

 

 

Tanuljunk a történelmünkből!

Tanuljunk a történelmünkből!

 

 

Mérsékelt demokrata Országbíró Zoltán 2010-ben egy komplex és átfogó átláthatósági törvényjavaslatot tett le a választásokon győztes asztalára.

  

Ha az életbe lépett volna, ma a civilszervezetek elleni retorika fel sem merült volna, ahogy a magyar emberek kárainak jó része sem következett volna be.

 

 

Magyar emberek életének problémáit megmutató civil, sajtó kritikák ellen politikai hatalommal fellépni foci nyelven szólva igazi öngól!

 

 

Különösen akkor, ha a hatalomra jutott politikai erő maga is élvezte ellenzékben ezen józan, politikai kritikák előnyét a választók között.

 

Politikai matematikai képletek baloldalon és liberálisok között? Ki ül a képviselők közé?

Politikai matematikai képletek a pártoknál. Ki ül a képviselők közé? Voltak közöttük civilek?

 

Egy országban a politikai véleményeknek nem kellene mindenáron pártokba tömörülnie.

 

Megfelelő politikai kultúra, ezen belül politikai vita kultúra a társadalom gondjait, jelenségeit teszi a hatalom számára felfoghatóvá, érzékelhetővé.

     

 

Ez a magyarság elemi érdeke, a magyar emberek elemi érdeke Magyarországon!    Senkinek sem jó, ha a hatalmi politika öngólokat rúg saját választói ellenében.

 

Szólj hozzá

politika civil politikus sajtószabadság napi politika új politika mérsékelt politikus Országbíró Zoltán politikus új politikus mai politika civilek ma