2024. feb 14.

Most a valóság van itt! Jóléti állam hiánya nagy károkat okoz!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Most a valóság van itt! Jóléti állam hiánya nagy károkat okoz!

 

 

Most a valóság van itt! Jóléti állam hiánya nagy károkat okoz! Sok a  védtelen magyar ember!

 

 

Megrepedt a magyar politika felkínált tükörképe egy apró döntés mentén...pont ott. Novák Katalin sajnos nem jó helyen volt éppen, a hiba apró, de csúnya.

Sajnos  valóság mindaz, amiről  volt igazságügyi miniszter volt férje beszélt - itt csak politikai iszap néven beszéltem róla.

 

Novák Katalin személye inkább volt számomra megnyugtató a magyar politikai térben, mint sem..... már a tanácsadói megválogatása is elismerést váltott ki bennem.

 

Mérsékelt demokrata politikai véleményem, hogy a védtelenek, érdek és politikai mozgások károsultjai mindenkor figyelmet, gyors és jóléti államra emlékeztető döntéseket kívánnak.

 

Orbán Viktor videóban gyorsan jelezte, valójában ennek nincs igazi akadálya...csak akarni kell!

Legyünk akkor  most illiberálisak, ha jó politika kell! Ha segítő és jóléti politika kell!

 

 

Hol, merre a jóléti állam ma..... Magyarországon? - Országbíró Zoltán

 

 Növekvő GDP fényében erősen szükséges a mai élet védtelen csoportjait gyors jogi változásokkal megsegíteni - az lenne méltó.

Hol vannak? Kik Ők most? Magyarország ma velük, káraikkal igaz.

 

Teljesség nélkül, de javaslatom szerint azonnali államférfi döntések szükségesek a következőkben:

1. Covid károsult családok

2. Gazdasági válság és Covid időszak piaci, gazdasági károsult vállalkozói, cégei, egyéni vállalkozói.

3. Szociális, gyermekvédelmi és egészségügyi szakmai szereplők hatékony és nagyobb léptékű anyagi támogatása. (Fogyasztás ösztönzése is egyszerre..)

4.Túlzó bürokrácia károsultjai, öntörvényűségének haladék nélküli visszafogása - jogi dereguláció.  Jogi dereguláció nélkül fogy és pusztul a magyar, romlik élete.

 

Kiragadott és méltó politikai tennivalók mutatják, távol dereng a mai politikai térben a jóléti állam bármilyen alakzata!

Felsorolt védtelenségek már újra és újra repesztik a társadalmat, a károk mérték nélkül nőnek. Ezért lett repesztő pont...egy hiba. Stop politikai hiba!

Most a valóság az, ami felteszi a politikai kérdéseket - hol a politikai jó irány a védteleneknek....?

Hol a mai magyarok számára jobb politika, hol a jóléti állam felé tett valós lépések?!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

élet magyar jóléti állam forint politikai sajtószabadság fogyasztói kosár itt van demokrácia deficit családi vállalkozások csődhulláma Országbíró Zoltán politikus Országbíró Zoltán független politikus Magyarország ma új politikus hiteles politikus egészség és élelmiszer Európa-barát magyar ma élet ma a politikus élet Magyarországon élet most Most Ön független magyar politikus Most kell Magyarország most ma a politika itt van a kérdés élet és politika most