2024. már 26.

Magyarország most? Több kell ma jó politika döntéseiből! Stop leszakadás!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Magyarország most? Több kell ma jó politika döntéseiből! Stop leszakadás!

Stop rossz politika! Stop most szalámi politika! Több kell a politikusoktól!

 

Magyarország most?  Több kell ma jó politika döntéseiből!  Stop leszakadás!

 

Ma Magyarország a töredezett, megosztott és torz gazdasági és társadalmi kasztok világa felé közeledik.

Ez van…a választó, a kortárs mai magyar többségének kárára. Az utat az “egybites” rendeletek kövezik ki.

Több kell a jóléti lépésekből, stop a “fűnyíró” szabályokra.

 

Hogy is állunk? Személyes véleményem: Magyarország most már túljutott a kimért tudományok által megrajzolható felezőponton a politikai hiba mértékében – Ez van most!

A közelgő választások tétje idehaza túlértékelt, de a jelentősége az önkormányzati választásoknak sokkal erősebb. Ez még nem 2026!

Több kell most Magyarországon az államtól! Stop leszakadás, stop nélkülözés!

 

 

Személyes mérsékelt demokrata  álláspontom, hogy az egyik társadalmi végpont... álláskeresés ma nehéz, a gazdaság miatt egyre nehezebb sokak részére.

Stop leszakadás! Stop rossz politikai döntések! Az álláskeresők részére minimális létbiztonságot kell adni az első 18 hónapra! (Együttműködés persze elvárt.)

Napi politikai állapotot súlyosbítja a “minden egyszínű”, másként “fűnyíró”, vagy “egy bites” döntések, majd erre még ráomlott torzító szabályok sora.

 

 

Ma a kampányokhoz bőven, mélyen töredezett, darabokra szakadt társadalom adja a politikai terepet. Stop politikai hiba! Stop rossz politika!

Mérsékelt demokrata szemmel értékelve, a társadalmi törések halmozottan hátrányos kombinációja, s azt létrehozó politika maga a rossz politika.

Jó magyar politikusok részéről több kell, több kellene – ezt 2010 óta a választó reményei újra és újra megfogalmazzák.    Ma több kell a magyar politikusoktól, az állam politikai képviselőitől!

 

 

 

Szólj hozzá

élet politikai magyar valóság sajtószabadság mérsékelt demokrata mérsékelt politikus Országbíró Zoltán politikus politikus emberek között kortárs politikus új politikus jó magyar jó politikus hiteles politikus magyar ma élet ma stop politika stop rossz politika több kell