2024. jan 30.

Valóság ma,hogy a kiegyezés, a kompromisszum a hiteles politika - politikai megtisztulás mellett!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Valóság ma,hogy a kiegyezés, a kompromisszum a hiteles politika - politikai megtisztulás mellett!

Politika és választások, most egy másik országot talál,mint a politikai véleményblog indulásakor.....

 

 

Valóság ma,hogy a kiegyezés, a választók érdekében meghozott kompromisszum a hiteles politika - politikai megtisztulás mellett!

Politika és választások, most egy másik országot talál,mint a politikai véleményblog indulásakor.....

 

Politika lehet emberbarát és építő - egyik fontos eszköze a hiteles politika közben gyakorolt kompromisszum. Túlzottan tömör lenne a mondat?!

Hazai gyors és jó példa a tömegközlekedés és Kormány-Fővárosi Önkormányzat politikai vita.

Nemzetközi példa lehet a csütörtöki európai szavazás előtti egyeztetések....A mai magyar politika állapotára biztosan rámutat majd.

 

Miért kellene a politikai döntésnek károkat okoznia? Miért kellene mindig a választónak veszteségeket megélnie a döntések,akaratok nyomán?

Sokadszorra emelem ki, hogy a politika olyan a társadalomban, mint a séf féltett kése a konyhában - alkot, jólétet teremthet, vagy baleseteket, károkat, halálokat okozhat!

 

Egy ország esetében a jóléti államoktól, a feudális afrikai államokig széles a skála, hová sodródhat a politika jó, vagy rossz irányú gyakorlata.

Mérsékelt demokrata politikai véleményem, hogy Magyarország ma már jóval  messzebb van Dánia, Norvégia, Finnország szerintem tanulhatóan jó példáitól.  

Aki az emberi szabadságot tiszteli, az természetesen támogatja az alkotást a hétköznapokban és mindenkinek, tehát mérsékelten liberális minimum.

 

Ma Magyarország a 2010-ben általam világosan megfogalmazott  veszélyes útirányváltást mára túlteljesítette. 

Latin-Amerika tipikus berendezkedései és hibái ötvözve keverednek, a poroszos túlzó bürokráciával - ez változtatható.

2014 , majd 2018 óta ismétlődően más  hatások után is célzottan fordult a hatalmi politika ma, megjelennek a legális, illegális kínai, orosz, török jelenségek - ez nem a véletlen.

 

Egy konszolidálódó, nyugodt magyar politika iránti reális választói vágy, szerintem ma már alaptalan.

A választó, az aktív állampolgár teljesen védtelen a fentiekben utalással jelzett megjelenő iszapos, nemzetközi eszközökkel szemben.

Mérsékelt demokrata véleményem, hogy Dánia is lehetne partner és példa Magyarország számára,más lenne az életünk minősége....hagyományra hivatkozni kár lenne - van ott is király!

 

 

Miért merülnek fel ezek a gondolatok?  Magyarországon 2024 választásai után mindenki  közelebb és távolabb kerülhet a mindennapi élet gyakorlása közben az európai értékektől, a jóléti fogyasztói kosártól, de a várható élettartam javulásától is!

Intő jel 2023 születési száma, amely mai Magyarország legerősebb valósága.

Intő jel a lakosság fogyasztói kosarának minőségében, mennyiségében súlyos elmaradása az európai átlagtól.

Csoda természetesen nincs, politikai iszap egyre vastagabb.....a politikai megtisztulás, a hiteles emberek az önkormányzatok élére egyetlen reális út - nem könnyen elérhető.

 

Az eltelt 20 év egy bal/jobb generációról állított ki bizonyítványt, s lett magyarok hétköznapjaira nézve tömegesen elvesztegetett két évtized. Részsikerek elismerendőek, de a társadalom vesztesége hatalmas.

Az 50+ és 60+ magyar emberek számára érdemes minden társadalmi szinten egy néma 5 perces belső önvizsgálat, honnan hová a 90-es évek óta?

Mai magyar számára a fiatalabb generáció adhat támogatható politikai pártot, ha az irány dinamikus és értéktartó!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

politika kortárs politikai magyar valóság magyar politika új politika fogyasztói kosár politikai közép mérsékelt demokrata mérsékelt liberális mérsékelt politikus Országbíró Zoltán Magyarország ma kortárs politikus hiteles politikus élet ma a politikus józan politikai vélemény józan politika politikai start jobb Magyarországért euro és politika