2013. okt 04.

Kérdések és válaszok a magyar valóságban? Paragrafus csökkentés, bürokrácia csökkentés, bírság csökkentés a rezsi csökkentés mellé!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Kérdések és válaszok a magyar valóságban? Paragrafus csökkentés, bürokrácia csökkentés, bírság csökkentés a rezsi csökkentés mellé!

DSC01970.jpgKétség ne férjen a következő gondolatokhoz, minden mondattal a magyarországi fellendülés és a magyar kultúra támogatása kerül előtérbe.

2010 óta azonban tisztán látszik, hogy elemeiben többször bátor kormányzati és politikai lépések az átláthatóság hiányában lassan szinte komikus "csőlátással" párosulnak.

Több és jobb sorsa lehetne a magyaroknak, ha már ennyi terhet vetettek a nyakukba.

Hiányzik a mérsékelt politikai gondolkodás a magyar politikából, amely végeredménye egyre súlyosabb anomáliákhoz juttatja, az eredetileg sikerre predesztinált jelenlegi magyar politikai vezetést.

Mérsékelt politikai erő az ország és a magyar emberek fontosságát tartja lényegesnek, a pártérdek, a pártok belső élete ehhez képest a mérsékelt demokrata számára sokadlagos háttér.

Hol csorbul ki a vélhetően nagyívű választáskor meghírdetett politikai szándék a jelenlegi kormányzó politikai erőknél?

Átláthatóság hiánya, a bürokratikus szereplők felelősségének láthatóvá tétele egy korrekt és általam és szakértő társaim által már 2010-ben kidolgozott lobbitörvénnyel, bírságokkal a mulasztó, korrupt tisztviselő, kormánytisztviselő esetében.

Másik "banánhéj" a devizahitelesek probklémáinak igazi szalámi taktikája. A politikai erőknek meg kell érteni, hogy a végrehajtási eljárás élethez igazított, "türelmesebb kialakítása" egyidőben a népesedés ösztönzésére is figyelő adósságkonszolídációval nem halogatható.

Túl sok a kár a magyar emberek, a magyar választók körében.

Ezek egy a mérsékelt demokrata gondolkodásban is elfogadható közös gondolkodással valódi társadalmi párbeszéddel és a javaslatok gyors és hatékony jogalkotói integrálásával enyhíthetőek lennének, Magyarország csak ezzel nyerhet saját történelmi idejében.

Olvassuk együtt a napi híreket és görbe tükör lesz a jelenlegi kormányzás és belpolitika.

 

Szólj hozzá

politikus országgyűlési választások diplomácia sajtószabadság országgyűlés belpolitika közpolitika átláthatóság demokrácia deficit mérsékelt demokrata jogállam védelme mérsékelt liberális Országbíró Zoltán politikus társadalmi párbeszéd hiánya politikai csőlátás közpolitikai döntések közpolitikai részvétel Orbán Viktor politikus átlátható kormányzás unortodox kormányzati döntések