2023. feb 10.

Ma a valóság tarol! Politikai látó nélkül a politikai tér beláthatatlan most...

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Ma a valóság tarol! Politikai látó nélkül a politikai tér beláthatatlan most...

Országbíró Zoltán: Ha élhetne közöttünk Magyarországon sokkal több Tamás Gáspár Miklós!

 

A politikai látó elvesztése idején került megírásra, de itt most tesszük közzé!

Magyar valóság napi alakulása még erőteljesebbé teszi a politikai látók hiányát, szükségességük megértését!

 

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata: Ha élhetne közöttünk Magyarországon sokkal több Tamás Gáspár Miklós!

Ha élhetne közöttünk 9,5 millió szabadon gondolkodó magyar ember, akkor is kiemelkedett volna tudásával a mai filozófus!

Magyarország nagyot veszített ismét, nem megértve a szabad gondolkodás és az emberi lét tiszteletét, amit  életében szorgalmazott!

Hol van ma már a legvidámabb barak?  Hol vannak a több tízezres lakótelepi városrészek épülése?  Miért nincsenek?

 

Lassan világossá válik, hogy egy előző 30 év az emberek számára termékenyebb volt, mint a rendszerváltás óta eltelő idő?!

Magyarországon a történelem árnya terebélyesedik, ahogy a himnusz is írja: Balsors, akit régen tép.... Újra éljük, alkotás helyett túlhatalom.

 

 

 

Magyarország ma hiányában van a magyarok életére figyelő, időben támogató államférfi szemléletnek, haladó életformának.

Válság idején iszonyatos és riasztó európai mélyrepüléses top helyezések (Covid időben halálesetek száma, ma  hétköznapokat érő infláció stb.)

Ellentétes hatású váratlan döntések a kormányzás  közben?  Ma már ez családok sokaságát, egyedül élők tömegét pusztítja egészségében, lelkében, gazdaságában!

Mérsékelt demokrata konstruktív politikai nézőpont, hogy minden jó döntést értékelni kell, a jogos politikai  kritika pedig a magyar embereknek létkérdés napjainkra...

Országbíró Zoltán szerint - kormányzás sikere lett a magyar otthonok rezsi megoldása, különösen a lakótelepeken élők számára adott politikai döntés.

Ez az érem jó oldala, mérsékelt demokrata szemmel támogatható. Háború közelsége, hatásai , áttételei nem elvitathatóak......Válság azonban minden magyar  életében ott van!

Lassan azonban a covid alatt meghozott jogszabályok egy része (bürokrácia erőltetése, végrehajtás felgyorsítása, követelések stb.) lerontja az előbbi eredményeket....

 

A pusztító döntések a mai magyarok életét teszi tönkre, vele a  jó kormányzati döntések életminőség hozamát. Miért nem beszél erről a statiszta parlament?

Szembe mennek az új szabályok a lassuló ingatlanpiac tapasztalataival,, az akár 1 éves álláskeresési helyzettel ma! Mai magyar emberek esnek áldozatául ennek!

 Miért nem fontos a magyar vállalkozás, ha kicsi?   Kiüresedő utcák, lepusztulás, lehetetlen követelések között a mai emberek 20-50%-a!?

Mérsékelt demokrata  javaslatok adottak......

  

 

 

Szólj hozzá

politika élet magyar gazdaság vállalkozás politikai magyar valóság magyar politika Tamás Gáspár Miklós mérsékelt demokrata mérsékelt politikus Országbíró Zoltán politikus Országbíró Zoltán Magyarország ma magyar politikus hiteles politikus magyar ma élet ma a mai valóság