2012. jún 27.

Quo vadis Magyarország? Devizahitelesek csoportja után a gazdasági társaságok a jogalkotás tétlenségének csapdájában!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Quo vadis Magyarország?  Devizahitelesek csoportja után a gazdasági társaságok a jogalkotás tétlenségének csapdájában!

Nem érdemes mentegetőzni...2010-ben a választások idején bíztunk a nagyobb parlamenti figyelemben családok és családi vállalkozások irányába.

Történelmi lehetőség vált foszló rózsaszín köddé azzal, hogy az átláthatóság, a nyitottság és önkéntesség alapvető elvei helyett az alkalmatlan emberek pávatáncává silányult le - az egykor még bizalom adta legitimáció.

 

DSC01970.jpg

Torzult a választások utáni kép

Önkritikát a politikában úgy lehet gyakorolni, hogy a téves politikai gyakorlatot, nemzetet sodró irányt és jogalkotásban önkritika hiányát látva  - az emelt fővel rendelkező ember elköszön - az Ő élete önkéntes munkájából jobb fényben feltűnőktől, a megélhetési főállású párthivatalnokoktól.

Mérsékelt demokrata meggyőződéssel, mérsékelt liberalizmus elvi hitével a valódi polgári demokráciára igent, az államszocializmus bújtatott hatalmi kísérteteire egyszerűen választóként, állampolgárként nemet kell mondani.

Még le sem ketyegett a devizahiteles csapda, amikor a tétlenkedő jogalkotás az időben kapott jelzések ellenére újabb , súlyos helyzetet teremtett a családi vállalkozások, a mikrovállalkozások körében. 2013-ra a civilszervezetek végelszámolási hullámát teremtette meg a magyar jogalkotás.

Mikrovállalkozások, önfenntartó vállalkozások a munkaerőpiac utolsó még álló bástyája.

A mikrovállalkozások a magyar gazdaság alappillérét adó vállalkozási szektor!

Jelenleg az utolsó negyedévben 25%-kal nőtt a felszámolással megszűnő mikrovállalkozások száma.

Németországban ez 2%-ot sem érte el.

Jól ismertek és évek óta a parlamenti bizottságok elé kerülő átlátható magyar lobbijavaslatok, ehhez képest több céget számoltak fel az utolsó negyedévben, mint amennyit alapítottak.

Hogyan hat ez a munkaerőpiacra? Hogyan hat  a fiatalok és értelmiségiek  kivándorlására? Hogyan hat a választói közérzetre?

Quo vadis Magyarország?

Szólj hozzá

mérsékelt jobboldal demokrácia deficit Quo vadis polgári liberalizmus devizahiteles csapda vállalkozások felszámolása működő vállalkozások felszámolása legitimáció vesztés felszámolási rekord vállalkozásoknál családi vállalkozások csődhulláma magyar mérsékelt demokrata mérsékelt politikus mérsékelt liberalizmus mérsékelt liberális értékek