2011. júl 27.

Versenyképesség és gazdasági lendület előfeltétele - a jogi dereguláció fokozása, az üzleti-bürokratikus vállalkozási környezet átalakítása Magyarországon - Mi lehet a magyar titok?

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Versenyképesség és gazdasági lendület előfeltétele - a jogi dereguláció fokozása, az üzleti-bürokratikus vállalkozási környezet átalakítása Magyarországon - Mi lehet a magyar titok?

Nehezen elképzelhető versenyképesség a hatóságok túlműködése idején, a bürokratikus eljárások nagy száma mellett.

A kormányzati centralizálás eredményezhetné a hivatalos kormányzati lobbi javaslatok szerint a mikrovállalkozások, Kkv szektor bürokatikus tehercsökkentését.

Országbíró Zoltán közérdek politikusként parlamenti lobbi indítványokban kiemelte a közigazgatási szankciók bevezetésének, az átláthatóság megerősítésének szükségét.

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországra vonatkozó vizíója legnagyobb küzdelme egyikét a magyar bürokratikus érdekeltségekkel vívja,eredményei és eredménytelenségei sokban függnek ezen terület változásától,vagy változatlanságától. 1998-2002. tanulságokkal szolgál.

 

Álláspontunk szerint a magyarországi hivatalos politikai-gazdasági szakpolitikai lobbi indítványai eredményesen kerültek felhasználásra a kormányzati döntésekben, a parlamenti jogalkotásban az elmúlt egy évben.

Nemzetközi válsághullámok, adósságfeszültségek a versenyképesség minden formáját intenzíven várják el a maguk számára sikert ambicionáló országoktól.

Orbán Viktor miniszterelnök az európai nyilvánosság előtt letette voksát a magyar fejlődés mellett.


 

Magyarország sikere, vagy elmaradása a várt nemzetközi szerepétől, saját tervezett sikerétől a jogrendszere túlburjánzásán, a bürokratikus önérdekek csökkentésén múlhat,amelyek a vállalkozások versenyképességét elősegíthetik, vagy lemaradásukat okozhatják.

 

 

 
A teljesség igénye nélkül, a szükségesnek ítélhető teendők közül:


- Magyarország jogvita megoldó és per megoldó kultúrájának átrendezése, az új versenyképes Magyarország vizíónak megfelelően, az alternatív jogvitarendezés (igazságügyi mediáció), a bírósági per mediáció új. Ptk.-ban való szerepeltetése.


- Pályázati rendszeren belül az Európa, vagy Balkán piacára való kisvállalkozói piacralépések fokozatos támogatásának beépítése, vissza nem térítendő támogatások a mikrovállalkozói szektorban.


- Bürokratikus vállalkozói terhek és eljárások radikális lecsökkentése, a magánvagyonok, ingatlanok vállalkozás célú hasznosításának jobb biztosítása.(pl.garázsokból,pincékből műhelyek, irodák nyitásának automatikus lehetősége stb.)


- Közhatalmi döntéshozatalban az új lobbitörvény életbeléptetése az Országbíró Zoltán féle Orbán Viktor miniszterelnökhöz 2010. decemberében megtett előterjesztés szerint, ezzel egyidejűleg a közhatalmi résztvevők, kormánytisztviselők tevékenységében a szankciók megjelentetése - elkerülendő a 2006-2010.között tapasztalható kormányzati és főhatósági átláthatóságot hátráltató jelenségeket.


Az öncélú bürokrata, az érdektelen inaktív bürokrata a magyar versenyképesség első számú akadálya.

A fenti lépések hatékony megtételével Magyarország jelentős belső erőforrást tud mozgásba hozni Magyarország felemelkedése érdekében.(MTI-OS)

 

Szólj hozzá

orbán bürokrácia viktor miniszterelnök támogatás vállalkozás zoltán versenyképesség lobbi kormányzati szankció parlamenti előterjesztés országbíró