2014. nov 03.

Okos törvényekre, új politikai gondolkodásra van a hallgatag magyar választóknak szükségük

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Okos törvényekre, új politikai gondolkodásra van a hallgatag magyar választóknak szükségük

 

Lezajlottak Magyarországon a választások.  Jobban értékelhető lett volna mérsékelt politikai gondolkodású emberként, tisztességes politikai versengést kedvelő választóként, ha a választás eredménye egy sokkal arányosabb és nagyvonalúbb választási kampány után jön létre.

 

Mielőtt ősszel túlhatalmi hevületben félreértés adódhatott volna, a választók internetadó demonstrációval rámutattak : hallgatásuk, aktivitásuk hiánya inkább tagadás, mint elfogadás.

Összességében véleményem szerint megváltozott a magyar társadalom - új politikai gondolkodás, új alternatíva iránt lesz igény a későbbiekben.

 

Közösen a mindenkori kormánnyal - mérsékelt demokrata politikával.

 

Magyarországot folyamatos sikertörténettel nem lehet beteríteni, sőt az 1986-1987 éveiben jellemzően inkább mindenhonnan tájékozódnak csak a köztévé mesemondása nem foglalkoztatja Őket.

 

Számtalan égető szakpolitikai kérdés feszíti a vidékieket, kisvállalkozókat, a közép és alsó-közép társadalmi osztályba még tartozókat.

5 évig várták a szavazók, hogy kellő figyelemmel folyik majd a parlamenti és kormányzati munka. Nem így lett.

 

Okos, új törvények csak a mérsékelt politikai kezdeményezések érvényesülésével születnek a parlamentben.

 

Magyarországnak valós alternatívát az okos törvények, jó politika adhat!

 Az is látható, hogy csak a mérsékelt politikai gondolkodásúakkal közös munka és kormányzati, parlamenti alázat vezet valós eredményekre.

 

Aki követi és értékeli a jogszabályok megszületését, majd azok hatását a magyar társadalomban pontosan érzékeli - új politikai alternatíva kell az okos törvényekhez.

Közös munkával vissza kell adni a jogszabályok életszerűségét.

 

Értelmetlen családi és egyéni kudarcok nagy számban a tévesen elhibázott, nem magyar valóságra előkészített jogszabályok és bürokratikus terheik miatt.

Minden településen, kisvárosban számtalan sorsokból összeállítható példa van a társadalmi károkra.

 

Magyarországon a mikrovállalkozások,kisvállalkozások adják a piaci foglalkoztatás és nem a közmunka gerincét. A közmunka lényeges, de extrém megoldás.

A közmunkára szorulás megelőzése azonnali feladat, a rossz jogszabályok közös korrekciójával.
(Végrehajtás rendszere, Fizetési meghagyás rendszere, cégek törlésének rendszere mind fontos, hogy javításra kerüljenek.)

 

Okos törvények, valódi társadalmi párbeszéd - humánus módosító parlamenti javaslatok, indítványok alkalmazása mellett megvédhető embereket, családokat, vállalkozásokat.

 

(Határon túli magyarokkal közös, azonos vitarendezési szabályozás Románia példájára - költségvetési és OBH megtakarítást hozna, magyar-magyar viták jobb rendezése stb.-(IM)

 

Adóssággal küszködő 20Mft alatti árbevételű cégek számára állami piacon megtartó állami szolgáltatás biztosítása (könyvelés, TB, bürokratikus terhek levétele), hogy a pék süthessen, a lakatos rácsokat gyárthasson.(NGM) pl. Piacon megtartó segítségnyújtás néven.

 

Sorolhatnám azokat az intézkedéseket, amelyekkel Magyarországon jobb életminőség volna azonos költségvetési forintból.

 

Mérsékelt demokrata politizálásnak az okos költségvetés, jobb életminőség az egyik politikai célja.

Ezek a fő jogszabályi tévedések okozzák a családok lecsúszását, vagyonvesztését - közmunkássá válását. ( Mérsékelt demokrata - Országbíró Zoltán)

Szólj hozzá

új politika európai politika új politikai erő új alternatíva a magyar politikában okos szakpolitika jó törvények valódi társadalmi párbeszéd politikai környezet változásai mérsékelt politikai adottság okos jogszabályok európai ügyek európai viták a politikában Nato és Magyarország viszonya USA politikai vélemények szakpolitikai alternatíva kormányzati nyitottság új politikai vélemény politikai feudalizmus ellen rasszizmus ellen okos migráció Magyarországon Európa politikája