2019. már 14.

Magyar ünnep 1848! Európai politikai hullám sodrában anno!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Magyar ünnep 1848!  Európai politikai hullám sodrában anno!

1848 ünnep - európai politika fősodra ért el Magyarország politikai életébe!

 

Mérsékelt demokrata politikai nézőpont, hogy a társadalmi csoportok kárait minimalizáló politika minősülhet csak sikeres politikának a magyar élet, magyar emberek szempontjából. Ma a kormányzó politika célja, tettei ebben alig érhető el.

A történelem ma arra int minden magyar államférfit, magyar politikust, hogy a tegnap sokszor emlékekben már megszépült történelme romhalmazt hagyott hátra, melytől elrugaszkodva a korszerű és humánus politika hozhatja helyzetbe a magyar embereket itthon és Európában.

Politikai hiba lehetősége, a mai idő egyik nagy kockázata Magyarországon!

Mérsékelt demokrata politikai nézőpont, hogy a társadalmi csoportok kárait minimalizáló politika minősülhet csak sikeres politikának a magyar élet, magyar emberek szempontjából.

 

Magyarország megmaradásának végvára – mérsékelt demokrata értelmezésben – a tudomány, a magyar állampolgár felemeléseaz információk szabadságának, az emberek tisztességes jogorvoslathoz való hozzáférésének helyreállítása!

 

Milyen út az mai magyar út?

Magyar családok, magyar tudomány, a magyar ember gondolati szabadsága és alkotó munkája lehet együtt a magyar ma, de különösen a magyar holnap megtartója!

Számos európai ország jobban gazdálkodik szellemi és anyagi erejével a magyar politika gyakorlatánál. (Harmonikus társadalom arányos költségvetés, független és egyéni jogbiztonság jellemzi őket.

 

Magyarság fogyása csak emberléptékű, emberi politikával átgondolt döntésekben, szabad és információkban szabad, jogban közbizalommal rendelkező társadalomban csökkenthető.

Ma Magyarországon szinte kisebb méretű háborús konfliktussal felérő felesleges emberi halál, az alkotni akaró vállalkozások évente sok ezres tönkretétele a megtapasztalható.

 

A történelem tanulsága több legyen, mint kőbe öntött emlékhely.....

 

Mai időben valódi élettér kell a tudósnak, a szakmunkásnak, az anyáknak, amelyet ne vonjon el a politika rossz beidegződése!

Magyarország torzul, ha az egészségügy nem kap sokkal erősebb támogatást a költségvetésből, lemarad a gazdasági versenybe, ha pusztulásba kergeti a magyar családok szerény eszközzel rendelkező, alkotó vállalkozásait. Mára hiány a vidéki szakember....

 

Mérsékelt demokrata politika gondolati homlokterében a magyar állampolgár felemelése, emberi méltóságának valódi és tartalmi megteremtése áll, a magyar tudomány gazdagodása mellett – mindez saját hazájában.

Közelgő igazi tavaszi ünnep alkalmából a kétségtelen sikerek elismerése mellett a durva hibák, durva szaktárca elégtelenségek, rossz törvénygyár társadalmi kárairól kell a magyaroknak egymással beszélniük.

 

1848 büszke magyar eseményei az európai politikai gondolkodás hullámába tartozott – ma a téves jelenidejű pártpolitikai retorika az európai gondolatokkal, értékekkel szemben harcol, nem adva helyette valósan semmit sem adósságon, bürokratikus, mesterséges akadályokon túl az emberek többségének.!

 

Szólj hozzá

magyar ünnep valóság idő sajtószabadság magyar ember európai értékek mérsékelt demokrata mérsékelt politikus Országbíró Zoltán politikus Magyarország ma magyar politikus mai politika politika ma magyar ma élet ma a politikus mai élet