2019. feb 15.

Magyarország ma és a politikai szmog - a politikai kultúra mélyrepülése!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Magyarország ma és a politikai szmog - a politikai kultúra mélyrepülése!

Magyarország ma politikai szmogban! Hol a magyar ember élete, érdeke?

 

Magyarországon az élet nem vált könnyebbé, holott erre több kormányzati ciklus rendelkezésre állt és politikai hatalmi törekvés észlelhető.

Mérsékelt demokrata gondolkodással a politikában, sajtóban megerősödött kontraszelekció és a túlzó bürokrácia már a mai kormány döntéseit, a mai parlament szándékait is leértékeli hatásaiban – a mindennapokban a magyar ember életére nézve pedig káros!

 

Történelem és kultúra változásai semmilyen módon teljesen szét nem választhatóak.

Mérsékelt demokrata politikai gondolkozás alapján, a történelem és politikai kultúra teljes elkülönülése sem lehetséges.

A ma történelme soha nem lesz a megismétlődő változatlan tegnapelőtt történelme. A mai idő, más problémák, más igényekkel jár a magyar ember életében!

 

 

A 2010-es köztévé javaslat jó lehet! A mérsékelt demokrata politikusi javaslat akkor az asztalra került….

 

 

Politikai kultúra része, hogy egy kormány megfogalmazott döntései közben a társadalmi csoportok káraira, vidéken élő magyarok életére és a magyar ember életének káraira mennyire figyel oda, azokra milyen mértékben ügyel a döntései előkészitésekor! (Bennragadó diplomák ügye, egészségügyi anomáliák miatti elkerülhető halálesetek bekövetkezése, családi vállalkozások tömeges sorvadása,a köznek szánt közös fenntartású közmédium minőség nélküli állapota,torzuló lakáspiac stb.)

 

Az út, ahol a parlamenti képviselő, ahol a magyar politikus jár ma, több esetben mindkét oldalról jogsértő, provokáló és demokrácia erős hiányaitól szenved.

Magyar ma, a magyar ember megoldatlan társadalmi, gazdasági bajai miatt lett az exodus évtizede!

Magyar élet, magyar idő ilyen múlása egész Európa számára érdekes….

 

Mérsékelt demokrata politikai látásmóddal a mai magyar politikai kultúra zuhanó mélyrepülése a tv csatornák körüli véleménybuborékok szélsőséges hangvétele egyenesen káros, élhetetlen és félelmet hozó ország képét sugallja a magyar családoknak..

Magyarországon ma, ez az egyik akadálya a gyermekek születésének számosságában erősebb ütemben való növekedésének.

Jó politikai gyakorlattal nem kerültek volna sorra jogos igényekkel diáktüntetések Budapesten. Az MTA ügye a párbeszéddel jobban lenne értelmezhető.

Ehhez azonban a politikai kultúra mélyrepülése miatt se hiteles, karakteres ellenzék, se független, sok árnyalatban tájékoztatni képes sajtó.

 

 

Mérsékelt demokrata politikai javaslatokban 2010-ben már szerepelt egy valósághű, közvetlen rotációs, lazán szerkesztett köztévé javaslata az MTI-OS mintájára….

Ma a politikai kultúra, a médiumok torzulása (Értsd. a közpénzből TV, rádió helyzete) mindenkire káros, magára a politikai hatalmon lévő pártokra is.                                         

 

 Ez már magyar ember életére káros, a magyar ma világában erősen káros politikai szmog!

 

Szólj hozzá

sajtó sajtószabadság magyar politika magyar idő Magyarország mérsékelt demokrata mérsékelt politikus Országbíró Zoltán politikus Magyarország ma magyar politikus magyar ma élet ma a politikus élet Magyarországon