2018. okt 20.

Mai magyar út - mi a politika ára évtizedek óta?

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Mai magyar út - mi a politika ára évtizedek óta?

 

Magyarországon egy viszonylag fejlett közösségi és vasúti közlekedés öröklődött meg a Bonum Commune nemzeti egysége keretei között.

 

Mi lesz az ár, a vasúti közlekedés lemaradásáért a versenyképességben, a gazdaságban, az életmódban a mai Magyarországon, a mai vidék kietlenül maradó falvaiban?

 

Magyarország munkaerő és társadalmi szempontból vasút nélkül csak kevéssé mobilis, gazdasága sem megy úgy, mint okos vasúti fejlesztésekkel.         Fontos szakpolitikai igények a kormány előtt 2018-ban!    Itt írtunk róla!

 

Mérsékelt demokrata politikai szemlélettel a vasút elmúlt évtized alatti fejlesztései zömében ésszerűek és hasznosak voltak.

 

Mikor ér össze a Balaton körül a vasút?

 

Kiáltó azonban a vasút hiánya olyan rövidebb szakaszokon, melyre az igény évtizedek óta egyértelmű volt a magyar közvéleményben!

 

Új út, új vasút a mindenkori közjó része. A közjó a társadalom családi ezüstje, aranya.

 

Mérsékelt demokrata javaslat, hogy az évtizedes elmaradások kerüljenek megoldásra a jelen időszakban:

Repülőtér és Ferihegy vasútállomás összekapcsolása. (Igen rövid szakasz, több millió utas lehetőségével)

 

Balaton körüli vasút kialakítása a partok vasúti vonalának összezárása.(Rövid szakasz, a turizmus erős lehetőségével, az ott lakók jobb közlekedésének megteremtésével )

 

Budapest – Szeged közötti vasúti vonal korszerűsítése, gyorsítása.(Országrész jelentőségű és nemzetközi kapcsolatokat erősítő, turizmust serkentő)

 

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy ezek kiegészülve a nosztalgia vasutak fejlesztésével valóban Magyarország sikeresebbé tételét mozdíthatják elő! Itt is olvasd!

 

 

Szólj hozzá

magyar valóság Magyarország Magyarország ma magyar politikus mai magyar mai magyar út valóság kora mai valóság valóság politika a politkus Duna partján magyar ma