2018. sze 16.

Magyar valóság - józan ésszel, politikai népmesék helyett!

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Magyar valóság - józan ésszel, politikai népmesék helyett!

 

Quo vadis Magyarország?

 

Magyarország 2010-ben rendezte meg az utolsó csalás és tömeges trükközés mentes (egyedi hibáktól eltekintve) országgyűlési választást.
Akkor tette fel a mérsékelt demokrata politikai gondolkodás az eldöntendő kérdést először, hiszen akkor útelágazás előtt volt az akkori Magyarország politikai élete előtt.
Mai Magyarország politikai kultúra növekvő hiányában, lassan szembefordul mindennel, amit a történelem nagyjai ráruháztak.


Társadalomban az áldozatok száma gazdaságilag, jogilag, egyéni esélyek és életvesztés területén vizsgálva meredeken emelkedik!

 

Mély hallgatás van a közmédiában és csatolt mellékmédiumokban a magyar emberi sorsok terheiről, a pusztulásról cégek, civilek, emberek életében.
Duna TV-ben Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata már 2009-ben jelezte, lenne okos, humánus megoldás a devizahiteles emberek életének helyreállítására.
 
Tudatos állampolgár nem fogadhatja el a magyar emberek tömeges tönkretételét, miközben Horvátország, Lengyelország pontosan tudta mit kell tennie!
Image result for Országbiro Zoltán

Magyarország ma!  

 

 Mérsékelt demokrata meggyőződés, hogy a politikai kultúra leépítésében évtizedek alatt résztvevők nem képesek egy európai Magyarország kormányzására!

2003-ban történt morális törés Gyurcsány Ferenc és köréhez kötődik, ahogy a demokrácia csúfos kijátszása, eltorzítása, a látszat demokrácia felbetonozása jogi értelemben, már ott elkezdődött.
2010 után a humán konszolidáció várakozása helyett a legrosszabb politikai bulvár, a bádogkocsmák hangvételű politikai rablómeséi egy folyamatos vállalkozás és civil környezet rombolást, az emberek jogainak csorbulását eredményezték.
Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy a Sargentini jelentés már helyén lett volna 2009-ben, a mai Magyarországon pedig egy politikai újraélesztés előtti sokk szükségszerűségét jelenti.

Történelem egykor - történelem ma

Szemenyeé, Bendegúz, István király, Corvin Mátyás a magyarságot Európa belsejében, Európa részeként látta jónak - magyar politikusok, magyar államférfiak küldetése ennél több nem lehet.
Magyarország ma ezt a ráhagyott küldetést a globális világ küzdelmeiben csak egy határozott centrista, mérsékelt demokrata politikai iránnyal tudja teljesíteni.
Miért is nincs Magyarországon ma euro?
 
Politikai feudalizmus politikai tévútra vezeti Magyarországot, a tévút óriási, egész magyarságra kiható káraival.  (Diplomáciai fiaskók, háborús konfliktus, újabb terület és népességvesztés)

Szólj hozzá

magyar valóság sajtószabadság euro magyar politika magyar élet Európa mérsékelt demokrata Országbíró Zoltán politikus Magyarország ma magyar politikus Corvin Mátyás Politika ma