2013. már 30.

Jelen időben egyre nő a választói felelősség

írta: XXI.század - magyar pillanatok
Jelen időben egyre nő a választói felelősség

Magyar valóságunk.............

Mérsékelt politika - álláspontom szerint - elsősorban a mindenkori kormányzat munkáját javítaná a magyarság érdekében, ha ellenzékbe kényszerül az a kormánypártok kudarca.

Józan ész politikája a mérsékelt politika. Jelenleg egyedülálló és új politikai jelenség a józan, szakértelemre és hagyományok tiszteletére épülő modern demokraták politikája - nevezzük ma még politikai műhelynek.

A választók feltehetően értékelnének egy modern baloldalt, de hol van kérdezhetik egymástól a magyar választók Szentendrén, Dunakeszin...Magyarországon ?

Helyi választások eredményét érdemes a semleges harmadik fél értékszemléletén keresztül megvizsgálni.

A választói tudatosság mellett a mai magyar politikában "választási láz" nélkül a mérsékelt demokrata politikai vonulat áll ki. Megtehetjük, mert Magyarország sorsát a választó tudatosság növekedése lökheti el egy valósághoz közelebb eső irányba.

DSC01970.jpg

Régi baloldalon eddig megkövesedett és bizonyítottan politikailag leértékelődött politikusokkal a baloldalnak nincs valós politikai esélye a választók szemszögéből nézve, mivel nem látják a politikai kurzusváltás okát" - állítom ma ez szinte minden magánbeszélgetésben előkerül.

A mérsékelt demokrata politikai gondolkodás tiszteli a magyar embereket, tiszteli és tudatosságra ösztönzi a magyar választókat, látja Magyarország diplomatikusabb szerepét az európai integrációban.

A jelentős károkkal, Európától elforduló, téves döntéseivel jelentős áldozatokat szedő hazai politika miatt, a választók csak egy erősen megfogalmazott, hiteles, új politikai alternatíva esetén éreznek döntési kényszert.

Ezt ma a helyi választások tapasztalatai szerint nem találják.

Szólj hozzá

politika politikus vállalkozás politikai közérdek sajtószabadság önminősítés közérdekvédelem Országbíró Zoltán mérsékelt demokraták kultúra tisztelete hagyományok tisztelete hiteles politika józan demokraták magyar fejlődés politikája új politikai alternatíva